De matrassenscan: een patent van Atlantic Bedden

Veelgestelde vragen over de Matrassenscan

Wilt u uw persoonlijk slaapprofiel laten analyseren met de Matrassenscan? Geweldig, we zien uit naar uw komst! Op deze pagina wat praktische informatie en antwoord op vragen die u wellicht heeft.

Hoe lang duurt een analyse met de Matrassenscan?

Een analyse met de Matrassenscan duurt ongeveer 1 uur per persoon, inclusief wat tijd om de uitkomsten van de scan met u te bespreken en u te adviseren over het voor u meest geschikte slaapsysteem.

Moet ik een afspraak maken voor een matrassenscan?

Een analyse met de Matrassenscan gebeurt inderdaad altijd op afspraak. U kunt die afspraak maken via het formulier op onze website, of door even te bellen of te mailen: 024 64 22 114 of scan@atlanticbedden.nl.

Waar kan ik de Matrassenscan vinden?

De Matrassenscan staat in onze beddenwinkel: Atlantic Bedden aan de Stationslaan 32 in Wijchen (bij Nijmegen).

Hoe werkt de Matrassenscan?

De Matrassenscan bestaat uit een groot aantal geselecteerde matrassen en bodems van verschillende merken en uitvoeringen. Deze staan op rails en zijn verrijdbaar. Daarnaast bevat de Matrassenscan een geavanceerd meetsysteem dat de geschiktheid van verschillende matras-/bodemcombinaties voor uw lichaam analyseert. In het beeldscherm kunt u direct meekijken hoe de slaapcombinaties bij uw lichaam passen.

Klik hier voor meer informatie en onze demo-video

Kan ik gewone kleding dragen tijdens de analyse?

Wij adviseren om soepel zittende kleding te dragen, waar u makkelijk in kunt draaien. De Matrassenscan meet erg nauwkeurig: riempjes, studs, knoopjes, ritsen e.d. worden door de sensoren waargenomen en kunnen het meetresultaat beïnvloeden.

Waarom zou ik een analyse met de Matrassenscan laten doen?

Een matras kiezen is niet makkelijk. De juiste keuze maken is nog veel moeilijker. Maar het is wel belangrijk omdat een goede nachtrust van levensbelang is. De Matrassenscan biedt een objectief advies op basis van een nauwkeurig analyse van uw ligging op verschillende matras-/bodemcombinaties.

Is een analyse met de Matrassenscan gratis?

Atlantic Bedden voert de analyse met de Matrassenscan vrijblijvend en gratis uit voor iedereen die graag een professioneel advies wil in de zoektocht naar het best passende matras. Natuurlijk informeren wij u daarbij ook graag over de mogelijkheden die ons eigen assortiment daarin biedt, maar ook die informatie is geheel vrijblijvend.

Welke slaapsystemen worden getest in de Matrassenscan?

Vrijwel alle denkbare slaapsystemen doen mee in de Matrassenscan. Zo kan de Matrassenscan verschillende bodems vergelijken. De meest bekende zijn boxsprings, lattenbodems, spiraalbodems en schotelbodems. Wat de matrassen betreft vergelijkt de Matrassenscan onder andere pocketveermatrassen, bonellveermatrassen, latex en polyether matrassen, en visco-elastische of traagschuimmatrassen.

Meer informatie over de soorten matrassen en bodems

Kan de Matrassenscan mijn rugklachten verminderen?

Als u een slaapsysteem (matras en bodem) kiest op basis van een analyse met de Matrassenscan, zal dat zeker een positief effect hebben op bestaande rugklachten. De analyse met de Matrassenscan is namelijk zeer persoonlijk en laat precies zien wat de lichaamsunieke kenmerken zijn van uw slaapprofiel.

Wij krijgen hierover dan ook bijzonder positieve feedback van klanten die zich in de keuze voor een matras hebben laten adviseren met behulp van de Matrassenscan: rugklachten verdwijnen geheel of worden sterk minder en veel draaglijker.

De Sint Maartenskliniek in Nijmegen (gespecialiseerd in o.a. orthopedie en reumatologie) en veel fysiotherapeuten en chiropractors verwijzen cliënten dan ook regelmatig naar Atlantic voor een matrasadvies op basis van de Matrassenscan.

Professioneel slaapadvies op maat?

Met onze gratis Matrassenscan maakt u in één keer de juiste keuze bij de aanschaf van uw nieuw matras.