De matrassenscan: een patent van Atlantic Bedden

Matrassen: merken in ons assortiment

“Wat is het beste merk matras?” is een vraag die we bijna dagelijks horen. Het antwoord: dat is voor iedereen verschillend. Welk merk matras voor ú het meest geschikt is, ook daar geeft onze Matrassenscan helderheid over. Atlantic Bedden voert een lijn van matrasmerken waarmee we een slaapoplossing kunnen bieden voor ieder slaapprofiel.

Een doordacht assortiment kwalitatieve matrasmerken

Atlantic Bedden bestaat al langer dan 25 jaar en in die tijd hebben we allerlei merken matrassen zien ‘komen en gaan’. In onze beddenwinkel voeren we een doordacht assortiment merken matrassen. We hebben bewust gekozen voor een mix van budgetklasses, maar bij elk merk matras staan onze strikte kwaliteitscriteria voorop.

Tempur

Ook Tempur kent een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Het materiaal dat in Tempur matrassen wordt gebruikt, werd namelijk voor het eerst in 1970 ontwikkeld door de NASA, om astronauten steun te bieden bij de lancering. Tempur is nog steeds het enige matrasmerk dat wordt erkend door de NASA en is gecertificeerd door de Space Foundation. De voor Tempur kenmerkende open celstructuur zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling voor het hele lichaam en absorbeert de bewegingen van uw partner. Dat wordt geïllustreerd door de resultaten van de ‘balstuittest’: wanneer men een redelijk zware bal op een Tempur matras laat vallen, stuit die bal slechts 3%. Ter vergelijking: bij andere merken matrassen is dat ongeveer 20%.

Tempur

Norma

Norma is, met haar oprichting in 1884, het oudste matrasmerk in Nederland en produceert zowel matrassen als boxsprings. De kwaliteit van dit matrasmerk spreekt onder meer uit het feit dat het Norma Accent pocketveringmatras in een matrassentest van de Consumentenbond (juni 2017) als het best ventilerende matras naar voren kwam. Ook andere matrassen van Norma verdienden in het verleden het predikaat ‘Best Getest’ van de Consumentenbond. Norma biedt een range aan matrassen met verschillende combinaties van slaaptechnologie. Die veelzijdigheid alleen al maakt dat er binnen dit matrasmerk veel te kiezen valt.

Norma

Ubica

Ook Ubica is bepaald geen nieuwkomer en bestaat al ruim 85 jaar. Ubica produceert niet alleen matrassen, maar ook boxsprings, lattenbodems, ergonomische hoofdkussens en diverse accessoires. In alle opzichten een van de meer veelzijdige matrasmerken dus. Kenmerkend voor de Ubica-matrassen is de gepatenteerde GELTEX® inside-technologie. Ubica ontwikkelde deze slaaptechnologie op basis van de drie pijlers van haar ‘slaapdriehoek’: ondersteuning, drukverdeling en ventilatie. Op basis van deze techniek levert Ubica o.a. matrassen met pocketverenkern, schuimkern en topmatrassen.

Ubica

Kuperus

Kuperus bestaat al sinds 1905 en is gevestigd in Almelo. In de bedrijfsnaam voert Kuperus de ondertitel ‘beddenmakers’ en het bedrijf is dus ook meer dan alleen een matrasmerk. Het bedrijf produceert naast matrassen ook boxsprings, spiraalbodems en complete stalen bedden. Bijzondere slaapsystemen in het assortiment zijn de ruimtebesparende bedden en in hoogte verstelbare bedbodems en bedbodemliften voor senioren en zorggebruik. Het kroontje in het bedrijfslogo is geen toeval: sinds haar honderdste verjaardag in 2005 mag Kuperus zich bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier noemen – een onderstreping van de kwaliteit die deze fabrikant sinds jaar en dag levert.

Kuperus

Elsach

Het Belgische matrasmerk Elsach (Maasmechelen) biedt een uitgebreid assortiment matrassen in verschillende samenstellingen. Beschikbare matraskernen zijn latex, micro pocketveren met staalbandkader, micro pocketveren zonder staalbandkader, pocketveren, traagschuim en koudschuim. Alle kernen zijn beschikbaar in verschillende diktes, zeven zones, de hardheden soft, medium en firm, en met verschillende afdeklagen voor een optimale slaapervaring. Alle kernen kunnen worden afgewerkt met een stof naar keuze.

Elsach

Kreamat

Nog een zuiderbuur: het matrasmerk Kreamat. Kreamat ontwikkelt flexibele slaapoplossingen, waaronder matrassen en boxsprings. Kreamat staat onder meer bekend om haar gepatenteerde technologie specifiek gericht op ondersteuning van de schouder bij slapen in zijligging. Kreamat ontwikkelde ook de eerste boxspring met niet-verbonden modules voor schouder, lende en heup. Hierdoor zijn oneindige combinaties mogelijk waardoor iedere boxspring kan worden afgestemd op persoonlijke bouw, lengte, gewicht, leeftijd en geslacht.

Kreamat

Atlantic waterbedden

Atlantic zelf mag in dit rijtje niet ontbreken… Want naast de verkoop en levering van bovengenoemde merken matrassen, ontwikkelen en produceren wij ook ons eigen merk waterbedden. Atlantic waterbedden zijn een begrip in Nederland – niet voor niets komen klanten hiervoor van heinde en verre naar Wijchen. In een markt waar veel (online) prijsvechters gaan voor de ‘snelle verkoop’, staat Atlantic garant voor kwaliteit, professioneel advies en topservice – ook ná levering en installatie. Meer informatie over onze waterbedden vindt u op onze speciale website waterbed.nl.

Atlantic

Wat is het beste merk matras voor ú?

Dat ontdekt u met onze gratis en vrijblijvende Matrassenscan. Maak vandaag nog een afspraak voor het bepalen van uw persoonlijk slaapprofiel.